tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kymmenen täynnä

Yllytyshullu, c'est moi. No, nyt on sitten Fit24:n kesähaaste eli kymmenen erilaista ryhmäliikuntatuntia kerätty - mutta täten ilmoitan kohteliaimmin kieltäytyväni KesänKovinJumppapirkko-tittelistä mikäli sellainen kohdalleni arvonnassa osuu...

Ajattelin laittaa tähän omia havaintojani tunneilta joilla olen käynyt. Ja tietenkin lukijan kannattaa muistaa se, että arvioin eri tunteja itsekkäästi täysin omista lähtökohdistani, eli kyse on henkilöstä joka etsii aerobisen kunnon kohotusta ja erityisesti keskivartalotreeniä.

Spinning - näistä kävin Basic 1:ssä, Basic 2:ssa ja Racessa. Toisin kuin puolisoani minua ei haittaa, vaikka pyöräillessä maisema ei vaihtuisikaan. Spinningissä pidän erityisesti siitä, että vastuksen saa säätää itse päivän kunnon mukaan, eli jos on edellisenä päivänä vetänyt jo jalat hapoille niin voi vähän helpottaa. Tämä laji sopii minulle, joskin jostain omituisesta syystä saan oikean jalan pohkeen ulkosyrjän kipeäksi seisaaltaan poljettaessa. Nilkka kallellaan väärään suuntaan tai jotakin, mene tiedä, mutta tuohon täytyy kiinnittää huomiota jatkossa.

TRX + kuntopiiri. Sinänsä OK, ja pidän TRX:n helposta ja tehokkaasta vastuksensäädöstä (eli kaikki riippuu asennosta). En kuitenkaan syttynyt tähän niin että ottaisin sen vakio-ohjelmaani.

Bodypump. Ei oikein pudonnut minulle, tosin toisella kerralla osaisi varmasti valita painot hieman paremmin. Nyt jotkut liikkeet tuntuivat todella vaikeilta, jotkut taas aivan liian helpoilta. Mutta loppujen lopuksi haen lihaskunnon mieluummin salin puolelta, olkoonkin että varmasti Bodypump lisää juuri lihaskestävyyttä tehokkaammin.

Kahvakuula. Mukavampaa kuin olin odottanut, kenties käyn joskus toistekin. Jotkut lihasryhmät tosin jäivät hieman vaille ärsykettä.

Rasvanpoltto. No nyt päästiin asiaan, täällä varmasti käyn toistekin. Juuri tällaista sykkeen nostamista minä haen ryhmäliikunnasta.

Fitcross. Ei huono ollenkaan, tosin koen että ruumiinrakenteeni ei tällä hetkellä kovin hyvin taivu crossfit-tyylisiin harjoituksiin. Kehonpainolla tehtävät treenit kun ovat aika hankalia tällä massalla - ei tasan onnistu yksikään puhdas leuanveto vielä. Ensi vuoden tavoitteena on viisi puhdasta leukaa, saas nähdä miten äijän käy.

Foamroller. Käymälläni tunnilla keskityttiin jalkoihin, ja kyllä seuraavana päivänä huomasi että niille on jotakin tehty. Sinänsä varsin mukavaa, mutta taidan käyttää kuitenkin jumiutuneiden paikkojen avaamiseen mieluummin hierojan palveluja.

Kuntonyrkkeily. Tähän olen jäänyt koukkuun, mikä on sinänsä masokistista sillä kokeilemistani lajeista tämä on aivan ylivoimaisesti rankin. Tunnit ovat minulle selviytymistaistelua alkulämmittelystä lähtien, ja jälkeenpäin tietää tasan varmasti tehneensä jotakin.

Zumbaa tai Sh'bamia en kokeillut, sillä en tunne oloani luontevaksi tanssillisen liikunnan parissa. Paritanssit ovat asia erikseen. Bodycombat taas näyttää mielestäni kovin hätäiseltä, vaikka tietysti kyse saattaa olla vain omista ennakkoluuloistani. Mutta hyviä ennakkoluuloja kannattaa vaalia, ainakin joskus.

Huomenna aamulla sitten virallinen punnitus tämänkertaisen lähtötilanteen selvittämiseksi, ja noin muuten on lepopäivä tiedossa. Seuraavalla salikäynnillä sitten koko kroppa läpi kerralla, hyviä ideoita pariin erilaiseen yksijakoiseen ohjelmaan on jo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti